Työntekijät viettävät päivittäin tunteja työpaikallaan Tästä syystä, heidän tulisi tuntea olonsa siellä mahdollisimman mukavaksi. Haluaisitko sinä luoda mukavamman työympäristön sinun työntekijöillesi? Tällä tavalla voit lisätä paitsi tuottavuutta, myös työntekijöiden tyytyväisyyttä. Tässä artikkelissa kerron millä tavalla voit luoda viihtyisät toimitilat, jotka vaikuttavat positiivisesti työyhteisön hyvinvointiin. 

Ergonominen työpiste pitää selkäkivun poissa

Varmistu siitä, että toimiston tuolit ja pöydät ovat säädeltävissä, niin korkeuden kuin muidenkin ominaisuuksien suhteen. Tällä tavalla mahdollistat yksilöllisten tarpeiden ja ergonomisen työasennon huomioon ottamisen kunkin työntekijän kohdalla. Näiden lisäksi voit panostaa erilaisiin selkää tukeviin tyynyihin tai investoida korkealaatuisiin, säädeltäviin tuoleihin. Ja vaikka työpiste olisi mahdollisimman ergonominen, tulee työntekijöitä kannustaa liikkumaan työtehtävien välillä säännöllisesti, jotta selkäkivuilta voidaan välttyä.

Oikeanlainen valaistus

Paras valaistus on päivänvalo. Parhaimmillaan toimitilat ovat siis suurilla ikkunoilla varustettuja. Jos näin ei ole, voivat kirkasvalolamput tuoda samankaltaista tunnelmaa. Jokaisessa työpisteessä tulisi myös olla oma pöytälamppu. Tietokoneiden näytöt tulisi asettaa ikkunoista pois päin, jotta niihin ei synny heijastuksia. Kun suunnittelet avokonttorin valaistusta, on tärkeää yhdistellä erilaisia suoria ja epäsuoria valaistusratkaisuja. Kattolamput ovat yksi esimerkki klassisesta suorasta valosta, kun taas seinä- ja lattiavalaisimet ovat epäsuoraa valaisemista.

Kasvit tuovat tilaan rauhaa

Huonekasvien tulisi olla osa jokaista toimitilaa. Ne ovat tärkeitä paitsi luomaan viihtyisyyttä ulkonäöllisesti, mutta myös tuomaan puhdasta happea ja rauhoittavaa tunnelmaa tilaan. Vihreät elementit tunnetaan rauhoittavasta ominaisuudestaan. Lisäksi suuret huonekasvit auttavat yksityisyyden luomisessa, jopa avokonttorissa, sillä ne peittävät suoran näkyvyyden. Vaasillinen kukkia vastaanoton pöydällä luo hyvää mieltä niin työntekijöille kuin vieraillekin ja toivottaa heidät tervetulleeksi. Kun valitset kasvillisuutta, valitse helppohoitoisia yksilöitä, kuten kumipuu, jukkapalmu tai fiikus.

Oikeanlaiset seinät toimitilaan

Monissa toimistoissa seinät on maalattu valkoisiksi, mutta itse asiassa sininen tai vihreä ovat paljon parempia vaihtoehtoja. Kuten kasvien kohdalla mainitsin, on vihreällä värillä rauhoittava vaikutus ihmisiin. Se luo tyynen, mutta tehokkaan tilan. Vihreäksi maalatut seinät sopivat siis erityisesti suurta keskittymistä vaativiin tehtäviin. Jos taas haluat luoda tehokkaamman ilmapiirin, sopivat siniset seinät erinomaisesti. Molemmat värit voivat jopa parantaa työntekijän motivaatiota. Toimitilavuokrauksessa auttaa esimerkiksi Concept & Contact Oy.

jaa